yalnızlık, aşk, intihar


yalnızlıkta, aşkta, intihar düşüncesi de edebi üretkenliğimi arttırmak ve daha "cool" şiirler yazmak için kullandığım basit kavramlar sadece. gerçek hayatımda yalnızlıktan şikayet etmeyi ergenlikten sonra bıraktım. bu konuda şanslıyım ki yalnızlığın değerini anlamam diğer insanlarla kıyaslandığımda daha erken gerçekleşti. bunun için bazı yazar ve yönetmenlere borçlu hissediyorum kendimi. sonuç olarak ben yalnızlıktan şikayet etmeyi bırakıp ondan faydalanmaya başladım. yalnızlıkla ilgili yazdığım şiirlerde sağladığım bu faydanın dışarıya yansıyan kısmı. 

aşk, birde hiç tanımadığın birine karşı hissediyorsan, inanılmaz saçma bir duygu. bende ara sıra böyle saçma şeyler hissediyorum. güzel bir duygu olduğunu inkar edemem, garip şeyler her zaman çekicidir benim için. ama insan hormonlarının ona karşı oynadığı bu oyuna kanıp da aşkının peşinden gitmeye çalışırsa sonunun hüsran olacağı çok açık. ben bu konuda da saçma heveslere kapılmak yerine bu duygudan faydalanmaya çalışıyorum, tıpkı yalnızlığımdan faydalandığım gibi. ve aşk, üstüne şiir yazılabilecek en kolay konu. aşk şiiri yazmak gerçektende aşırı kolay. ama aşk yalnızca şiir yazmak için değil, düşüncelerimi gözden geçirmek için de kolaylık sağlıyor bana. çok mesafeli kaldığım ve bağnaz bir taraftan yaklaştığım şeyler konusunda fikirlerimi gözden geçirmemi sağlıyor. 

intihar düşüncesi. keyif verici olabilen bir düşünce. defalarca yastığa başımı koyduktan sonra hayallere dalmış farklı farklı intihar senaryoları yazarken buldum kendimi. bazı senaryoların sonu sessizce bir odanın içinde ya da tenha bir sokağın köşesinde bitiyor. bazı senaryolarımda bütün insanlığa bir mesaj bırakıyorum. değişmeyen yegane şey sonunda huzurlu olduğum gerçeği. sanırım huzuru hakedecek birisi olduğumu düşünsem daha kolay intihar edebilirdim. ama bu düşüncelerin birer hayal olmaktan öteye gidemeyeceklerini biliyorum. hiçbir zaman o kadar cesaretli ya da o kadar korkak olamayacağımı biliyorum. ve de asla intihar etmek için bir silah bulmakla uğraşmayacağımı, silahsız da asla intihar etmeyeceğimi biliyorum. bence intihar düşüncesi ara sıra herkesi ziyaret ediyor bende biraz daha uzun kalsa da. ve ben abartmayı seviyorum hayallerimi. yazılarda ne kadar güzel gittiği de aşikar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

deneysel şiirler-6

deneysel şiirler-7